sâmbătă, 8 februarie 2020

Jurnal de dragoste necreată - Cap LIX - Suzeta sterilizata

Mi-am amintit o metodă mai mult sau mai puțin ,,ortodoxă,, cu care multe din mămăițele sau dădicile sau poate vecinele ori partenerele de bârfă ale acestora uitate de Sfântul pe pământ, procedau pentru a steriliza eficient suzeta pruncului lăsat în grijă de vreo tânără mama vorba poetului ,,mama-i dusă-n sat cu Doru.,, Cine-i Doru? nu contează acum. 

Mulți cuconi fițoși din zilele noastre care aleg pentru copiii lor bone cântărite bine, pe sprânceană, și cărora totul ,,le miroase,, se ocupă de plozii lor nu glumă și fac aceștia azi de la lupte greco-romane ,,în timpul liber,, până la lecții de coreană, dansuri, matematici exacte, medicină ș a năzbâtii de-ți stă mintea-n loc și ei bieții sunt palizi de abia se mai țin pe picioare și albi nenică fix ca varu'.

Dar să vă amintesc metoda, cum ziceam, nici nu-i cădea bine suzeta din guriță pruncului (minciuna) cum o numeau dânsele, și cu o precizie de șaolin calculată cu toate ecuațiile matematice cunoscute, o prindeau din zborul năucitor spre tărână și nici una nici două, haț și-o îndesau cu poftă haină și nesățioasă fix în gura stirbă de multe ori fără placă, (pe vremea aceea nu se facea publicitate la fixodent și alte lipiciuri moderne), se auzea un zgomot sec ,,țoc țoc,, fix de două ori și până să apuce progenitura să urle ca din gură de șarpe i-o replantau rapid. 

Hâc și gata, făt frumosul sau Cosânzeana tacea instant. De multe ori aceasta era sterilizata și de a doua ,,asistentă,, ca să fie sigură treaba. 

Ca să nu mai zicem și de ce ați crescut așa grași și frumoși, ia nu vă mai dați voi mari că vă zic și de metoda mestecatului. 

Am încălecat p-o șa și adevăru' vi-l spui. 
m.i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu