luni, 10 februarie 2020

Jurnal de dragoste necreată - Cap LXIII - Îngerul

Bunicul meu Constantin Mihăescu, un om educat și cult cu o formare teologică înaltă și cu credință ortodoxă vie demnă de patetic. 

S-a născut din părinți înstăriți, și cu școală, ortodocși cu dragoste de Dumnezeu, Tatăl și l-a pierdut de mic, acesta murind de tifos. A avut un frate pe care l-a iubit foarte mult și care a dispărut pe front, Gheorghe Mihăescu, care urma să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Icoanei din București, în amintirea căruia l-a botezat cu numele Gheorghe pe tatăl meu. 

Mama, croitoreasă de lux a vremii sale recunoscută în epocă a rămas văduvă de tânără cu patru copii în viață, unul murind de mititel. Bunicul a avut trei fii, toți preoți slujitori și două fiice. Veteran de război și fost prizonier șapte ani grei în Rusia. A trăit 96 de ani. 

Când era copil a văzut deasupra Bisericii Banului din orașul Buzău, un înger care stând în genunchi, se ruga la Dumnezeu. Mi-a povestit când eram copil și cu adevărat cred că așa a fost. 

Avea vreo șapte ani și mama sa Maria Mihăescu croitoreasă de lux l-a trimis la tocilar să-i aducă o foarfecă pe care o lăsase la ascuțit. 

Trecând prin dreptul Sfintei Biserici a Banului a văzut preț de câteva clipe un înger minunat cu aripi mari și veșmânt strălucitor care stând într-un genunchi în dreptul turlei celei mari se ruga la Dumnezeu. 

Minunea dumnezeiască i-a rămas în suflet pe tot parcursul vieții sale întărindu-l în clipele grele și adeverindu-i credința vie că îngerul Domnului nu părăsește nicio clipă omul însoțindu-l de la Sfântul Botez până la Dreapta Judecată. 

Îngerul este lângă fiecare dintre noi dar din cauza greșelior noastre și a slabei credințe nu suntem vrednici să îl vedem chiar dacă îi simțim prezența. 

Cred cu adevărat că a fost întocmai așa, însăși viața lui fiind mărturie. 

Peste ani din Pronia lui Dumnezeu prieten apropiat al vrednicului de pomenire Patriarhul Justinian Marina, al multor Ierarhi mari ai Bisericii noastre, și foarte apropiat de Veșnicul de Pomenire Teoctist Patriarhul, de PC Preot Constantin Galeriu, PC Preot Voicescu, PC Preot Băbuș, de Dl dr. George Stan și cunoscut al înaltei elite de Preoți Profesori ai Institutului Teologic de Grad Universitar din București și din țară a avut o viață curată închinată credinței și slujirii lui Dumnezeu.

m.i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu