miercuri, 8 ianuarie 2020

Jurnal de dragoste necreată Cap II - Raiul pamantesc, iubirea

Raiul nu este un timp sau un loc in vreun spatiu, daca vrei sa traiesti intr-un rai, inca de aici din viata pamanteasca, traieste pentru ceilalti, raiul este traire, este milostenie, este intelegere, raiul este o stare de iubire, sincera, necreata, o stare de iubire pura. 

Arata-le celorlalti ca ei sunt raiul tau in viata aceasta si cu ei vrei sa fii si in raiul cel duhovnicesc al vietii vesnice, ca iti sunt vitali si ca ei iti fac inima sa bata, ca ei sunt care te fac fericit si sa fii viu! Daca cineva drag tie se indeparteaza de tine, nu te ascunde nu te razbuna si nu te indeparta si tu de pasii lui, stai aproape de el sa nu se piarda, poate se razgandeste si intorcandu-se nu te-ar mai gasi daca si tu te-ai indepartat.


Imaginati-va un om singur care nu este bagat in seama de nimeni, care nu este auzit de nimeni, inteles de nimeni, cercetat de nimeni, care pur si simplu este ignorat ca si cum nu ar exista. Doreste o imbratisare, asa cum trupul insetat doreste apa, nu o primeste. Doreste sa manance impreuna cu ceilalti, sa imparta, nu este primit la masa lor. Doreste un cuvant, nu il primeste. Vrea sa se bucure de ceva cu ceilalti, nu are cu cine!

Atunci, spuneti-mi, viu este acel om? Sau este intr-un continuu iad inca din viata aceasta. Vedeti, asta este iadul- indepartarea de Dumnezeu, de semeni, necredinta, nesiguranta, minciuna, singuratatea, moartea spirituala, moartea sufletului, nu doar cea trupeasca.



Chiar de ar avea omul averi nemasurate, daca nu are cu cine sa se bucure de ele, averea lui este ca o rugina plina de paienjeni. Si bogatii, au pe langa ei slugi nenumarate si multi lingusitori, tot din dorinta de a avea pe cineva aproape de a auzi o vorba buna. Omul este iubire, este creat de Dumnezeu din iubire, pentru comuniune continuu in iubire!




 Daca iubirea se termina, nu a existat. A fost inselare si amagire, nu iubire. Iubirea nu are sfarsit, iubirea este mai tare ca moartea. Strabate timpul, trece dincolo de moarte.


Nu iti poti iubi copiii sau fratii azi si cand te plictisesti, sa nu mai iubesti sau pur si simplu nu ii mai iubesti, ai vazut altii mai frumosi, mai destepti si ii vrei pe aceia.
______________
m.i

Un comentariu: