duminică, 5 ianuarie 2020

Jurnal de dragoste necreată - Cap V - Femeia, bob de rouă

Şi până la urmă nici nu este atât de complicat de înțeles acest suflet de femeie, de doamnă, cu dorințele de nedescifrat uneori de către noi bărbații, cu așteptările şi temerile lui.

Sunt sigur că în timp ce eu scriu aceste rânduri, cuiva îi reuşeste să o facă să râdă din toată inima ei.
Deşi femeia este o taină, şi aici nu fac referire la atracția fizică, ci la atracția mentală, căci atracția mentală este cu adevărat mult mai puternică, pentru că poți închide ochii cât vrei, dacă se întipăreşte în minte, o femeie deşteaptă, acolo rămâne, cineva chiar acum, se face demn de încrederea ei şi o descoperă atât cât ea se lasă descoperită. Şi ştiți cu toții că nu e lucru deloc ușor să capeți încrederea unei femei.

Însă şi mai greu este să ştii să păstrezi, să fii demn de încrederea dată.
Cineva poate să aibă răbdarea de a o asculta cu atenție şi chiar are de castigat acela care ascultă sufletul unei femei, pentru că mari comori ascunde în el.
Bineînțeles că există cineva care să o dorească la orice oră din zi şi din noapte, în fiecare moment.
-Cum pe cine să dorească?

Pe ea să o dorească, în toată splendoarea şi naturalețea ei, pe femeia şi doamna, machiată mai mult sau deloc, cu tocuri înalte sau desculță cu picioarele goale. Pieptănată cochet sau cu părul uşor deranjat după somn. Agitată sau calmă, dulce şi blândă ca o adiere, temătoare dorind un ascunziş la pieptul tău, ori poate prea curajoasă ca o leoaică care se luptă, gata să îşi dea viața pentru puii ei, sau ursuză şi uneori rea. Da, şi ea, femeia şi doamna, are dreptul să fie şi rea atunci când totul este nedrept. Are dreptul să îi fie rău, deşi asta se întâmplă destul de rar sau niciodată, ceea ce ne face pe noi bărbații să credem că ea femeia, este de fier.
Acum, în clipa asta, cineva care pune suflet, o face să simtă lucrurile importante chiar şi prin gesturi mici. O, da, ea este inteligentă şi ştie că gestul nu este altceva decât substanța unui cuvânt. Deşi nu lasă să se observe, o femeie întotdeauna îşi dă seama de adevăr. Se numeşte intuiție feminină şi de aceea nu trebuie să o minți niciodată.

Poate din diplomație, poate din bun simț, mai mult ca sigur nu îți va spune şi te va lăsa să crezi că nu ştie că este mințită, însă când îți vei da seama de penibilul situației, va fi prea tarziu. Cumva, îți va da de înțeles subtil: ,,nu mai contează,,.
Contează, fireşte, i-ai rupt sufletul, însă atunci lacrimile ei sunt şterse demult şi uşa sufletului ei închisă pentru tine.

Este deșteaptă, nu uita niciodată asta. Este deșteaptă şi nu suportă bărbații proşti şi mojiciile. Adoră să fie mângâiată din suflet, adoră să chicotească în brațele tale şi niciodată nu cere nimic şi mai ales nu are aşteptari. Nu are aşteptări pentru că este matură. Ştie că fericirea ei nu depinde de oameni ci doar de ea. Dăruiește mult şi primește cu plăcere doar ceea ce vine din inimă, atât. Toate celelalte, prea multe sau făcute din snobism, o lasă indiferentă.

Uite, cineva îi dăruiește o floare, o floare simplă, de câmp. Şi ea zambeşte din suflet. Se bucură de un cuvânt frumos şi ştie să îl răsplătească minunat.
Sau altcineva îi dăruiește zilnic flori. Pur şi simplu nu se arată, i le trimite cumva şi doar cu sufletul bănuiește ca ea ştie de unde sunt. Şi ea într-adevăr ştie, aşa este.
Sau poate cineva o ajută să întindă rufele. Sau poate doar o priveşte cand ea femeia şi doamna face asta, sau când calcă rufele, pentru că ea face asta cu pasiune şi este o placere să o priveşti.

Da, întotdeauna o femeie simte cu sufletul ei gingaș ca un bob de rouă, ceea ce noi nu putem să simțim. Sufletul ei de femeie, de doamnă, ştie că anumite amintiri, anumite gesturi, sunt de ajuns pentru a parfuma ființa.
Uite, chiar acum cineva îi mărturisește femeii ce simte.
Dacă vrei să îi mărturisești dragostea ta, când simți că îți doreşti să îi spui ce simti, nu îi spune: ,,te iubesc cu toată inima mea,, căci într-o zi inima ta se va opri, va înceta să mai bată şi astfel dragostea s-ar opri şi ea.
Spune-i: ,,te iubesc din tot sufletul meu,, căci sufletul este nemuritor şi astfel dragostea ta va fi şi ea nemuritoare, purtată de suflet dincolo de granițele acestei vieți scurte şi trecătoare.

Dacă i-ai înțeles sufletul şi vrei să o vezi fericită, spune-i cât înseamnă pentru tine, dăruiește-i bucurie şi fii lângă ea cu toată ființa ta acum, pentru că timpul este exact ca un fulg de nea. Se topește şi dispare până te decizi tu ce vrei să faci.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
m.i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu