luni, 6 ianuarie 2020

Jurnal de dragoste necreată - Cap VI Scrisoare unei doamne

Scumpă doamnă,

Să nu uiți niciodată că femeia este artă, că femeia este prin simpla prezență coroana creației.
O doamnă scrie poezii atunci când vocea balsam sufletesc i se face şi cuvintele rostite de gura ei frumoasă devin magice, o doamnă pictează atunci când se îmbracă asortând culorile în funcție de anotimpul inimii ei, o doamnă cântă ca o sirenă atunci când îi e dor. O doamnă construieşte atunci cand devine mamă. O doamnă naşte admirație prin rafinament. O doamnă este unică. 

Vor fi momente în viața ta, doamnă scumpă, când ți se va cere să fii mai mult decât doamnă, mai mult decât elegantă, mai mult decât fermecătoare, mai mult decât inteligentă, mai mult decât puternică, mai mult decât înțelegătoare, pe scurt, tot timpul mai mult decât ceva. Mereu mai mult doar pentru că ,,tu nu eşti ca celelalte,,.
Toate astea şi chiar mai mult de atât ți le va cere un bărbat mai puțin bărbat, un om mai puțin om, poate unul care nu ştie că o doamnă adevărată este o doamnă şi atunci când stă întinsă pe iarbă, nu doar când stă într-un fel anume pe un scaun înalt, şi care nu ştie că lacrimile unei doamne nu pot fi doar de durere ci şi de bucurie sau de dor.

Atunci tu, din nevoia de liniște la început vei înceta să mai străluceşti, vei înceta să mai cânți, vei înceta să mai încânți şi vei uita să mai așezi cu dragoste florile în glastre, vei uita să îți mai priveşti chipul frumos în oglindă, toate astea din nevoia de a fi mai puțin doamnă. Cel mai dureros dintre toate acestea este că vei uita să mai zâmbești cu zâmbetul tău unic care face florile să înflorească şi soarele să răsară. Este cea mai mare greșeală pe care o poți face în acel moment din viața ta, anume, aceea de a da jos din bijuteriile scumpe plătite cu truda ființei, bijuterii care îți fac strălucitoare coroana ta de doamnă, pentru simplul motiv că un caracter slab nu are bărbăția şi forța de a-ți ridica ușor coroana pentru a o aşeza la înălțimea frunții tale.

Atunci va fi trebui să înțelegi că nu de o coroană fără bijuterii, mai ușoară, ai nevoie, ci de un om şi un bărbat adevărat, un domn care să poată ridica această coroană a ta, oricât de grea ar fi ea cu toate bijuteriile ei. Atunci va fi momentul să alegi.

Din simplul motiv că esti femeie şi doamnă dar mai ales, pentru că tu esti prețioasă!

P.S.
Am să te mai rog, scumpă şi aleasă doamnă să nu uiți un lucru, la o femeie înaintea adevărului există intuiția.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
m.i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu