marți, 21 ianuarie 2020

Jurnal de dragoste necreată Cap XXII - Când este iubit un bărbat devine adevărat.

Bărbatul adevărat?

Bărbatul adevărat este punctual. De cuvânt. Este sofisticat de simplu. Face totul desăvârșit de răvășit. Este rafinat. Bărbatul adevărat știe că atunci când a vorbit prin cuvântul dat și-a dat și din suflet și trebuie să facă întocmai oricât de greu i-ar fi. 
Bărbatul adevărat este nebun după femeia rafinată nativ, femeia complicată printr-o uluitoare simplitate, femeia care îl definește ca bărbat adevărat, femeia care îl respectă și din iubire îl ascultă, îl face să fie viu(Eva-viață/Adam pământ; forță), femeia adevărată care știe întotdeauna să îi cântărească inima, să îl alinte cu gingășie să îl odihnească. 

După femeia adevărat mister, după femeia înțeleaptă și inteligentă, după femeia cinstită prin propria-i demnitate desăvârșită, după femeia care întruchipează întru totul cu adevărat dragostea și efortul lui. 

Bărbatul adevărat ascultă muzică bună. Știe să construiască. Orice. Chiar și versuri. El știe vocea femeii iubite ca pe o amprentă a genei sale. Când ea îl alintă sau îl strigă, bărbatul adevărat poate urca cei mai înalți munți și trece cele mai mari obstacole ale vieții să fie acolo lângă ea. Și este. Bărbatul adevărat miroase a ulei de motor, a parfum de viață, a inteligență aplicată. A toate deodată sau doar a om bun. 

A mâncare uneori. Plânge zâmbind. Suferă. Are în minte mii și mii de ecuații de viață. Soluții eficiente. Este esență de emoții și de trăiri. Sparge pietre dar cu aceleași mâini pline de putere mângâie. 

Duce la desăvârșire orice idee bună. Se implică. Bărbatul adevărat este tată protector pentru toți pe care îi are în inimă. Este practic. Plăcut, uneori gelos. Alteori ursuz sau trist. Bărbatul adevărat știe să râdă. Este răbdător. Femeia lui îi acordează creativitatea asemenea unui profesor. Uneori ar călători nesfârșit. Orinde dar și pe mare. 

Da, bărbatul adevărat iubește marea. Uneori este agitat prea grăbit sau prea copil. Se joacă. Câteodată chiar dacă este pe tărâmul unui basm revine cu picioarele pe pământ. Gestionează situații. Adoră. Iubește cu pasiune. Alteori mănâncă pe fugă. Citește mult. 

Vocea lui îmbrățișează inima femeii iubite. Calmul lui și seriozitatea lui devine lege a firii sale când își asumă ceva. Este săritor când suferința celor apropiați îi strigă sufletul. Scrie urât și este enervant de meticulos uneori. 

Dar știe să ofere flori. Cele mai frumoase flori. Pune în ele dragoste. Multă dragoste. Le alege cu inima și le dăruiește cu sufletul. Cântărește bine fiecare floare oferită în parte. El este și va fi întotdeauna sprijin. 

Nu lasă niciodată femeia iubită fără ajutor. Este protector. Când îi este dor nu doarme și nu mănâncă, uită de sete. Se identifică cu problemele femeii lui. Devin ale lui și le găsește o rezolvare. 

Mulțumește sub orice formă pentru tot ceea ce primește. Când simte că este iubit un bărbat devine adevărat.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

..și ploaia curgea șiroind dincolo de fereastra vitrată ale cărei arce gotice uneau parca, viața cu cerul.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .




-m.i-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu