vineri, 31 ianuarie 2020

Jurnal de dragoste necreată - Cap XLVI - Rugați-vă, însă așa cum trebuie!

La Dumnezeu nimic nu este cu neputință, rugați-vă cu credință și toate le veți avea.

Rostiti cu inima Împărate Ceresc și Rugăciunea Domnească Tatăl nostru. 

Citiți din psalmi când veți putea, alegându-i pe cei pe care îi înțelegeți și care vă merg mai mult la inimă. Nu trebuie să îi învățați în întregime, doar să rețineți stihurile care rămân mai ușor în suflet, cum ar fi  ,,Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte, Doamne sa-mi ajuți mie grăbește, nu întoarce fața Ta de la mine,, 
Puteți face asta în timp ce vă faceți treburile, sofați sau oricând. 


Puteți ,,scrie,, aceste versulețe pe orice pas pe care îl faceți. Veți fi ca într-un veșmânt frumos, îmbrăcați în cuvântul lui Dumnezeu. 

Omul care se roagă iubește sincer, nu bârfește pe nimeni, nu minte, nu judecă pe nimeni, prin cumpătare este răbdător, calm, bun, nici bolnav nu este și nici supra ponderal căci are o măsură în toate. 

Este inteligent căci asupra lui se pogoară Duhul Sfânt duhul adevărului.
Dimineața moțăiți, și, ca atare, nu vă rugați. Este omenește. De mult folos însă si foarte importantă rugaciunea de dimineață, ea luminează sufletul și îl îndepărtează de la orice supărare sau necaz vă ferește de accidente de peste zi și primejdii nebănuite de pierderi și de neîmpliniri de trădări de dezamăgiri. 

Dintr-un suflet ranit niciodată nu izvorăște sânge. Sangele curge doar din trupul rănit. Dintr-un suflet rănit izvorăște strălucire. Sufletul are nevoie, tânjește după rugăciune așa cum tânjește după cuvintele frumoase pe care le dorește de la persoana iubită. 

Când nu le aude sau nu le primește simte că se topește de dor se usucă. Așa este cu rugăciunea. 

Spuneți lui Dumnezeu tot ceea ce simțiți căci mult se bucură Dumnezeu și bine vă va fi. Oricât de mult vă grăbiți, puteți întârzia trei minute. Puneți-vă aceste trei minute în fața lui Dumnezeu. 

Dați-I mulțumire pentru toate cele știute și mai ales  pentru toate binefacerile neștiute pe care le primiți, pentru cei pe care i-a trimis în viața voastră și vă iubesc pe voi, pentru că a păzit în vremea somnului sufletul vostru, că a dat să vedeți iar lumina zilei, fiindcă mulți se culcă, dar de trezit nu se mai trezesc. 

Cereți binecuvântare pentru tot ce veți face în zi, ca să vă arate cele bune și să vă ferească de cele rele. 

Chemați întotdeauna pe Maica Domnului, chemați în rugăciune, îngerul vostru, pe sfântul sau sfânta al cărui nume îl purtați, rugați-vă pentru mama care v-a dat viața, frați, surori, pentru cei care vă iubesc, pentru nașii voștri, pentru toți cei care deși vă cunosc cu bune și cu rele nu vă părăsesc în momentele grele, pentru cunoscuți și străini, pomeniți-i și pe cei adormiți. 

După aceea, încredințându-vă voii lui Dumnezeu, mergeți la treburile voastre, străduindu-vă să nu uitați că Dumnezeu știe inima voastră și toate nevoile iar voi înaintea lui Dumnezeu umblati. 

Umblând astfel nimic nu vă va putea vătăma ,,niciun fir de păr din capul vostru nu va pieri,, Faceți rugăciunile cu minte adunată și cu simțire și cu dragoste. 

Rugăciunea curată și sinceră va fi atunci adevărată, iar conștiința nu vă va reproșa nicicând că nu v-ați rugat, iar Fața lui Dumnezeu nu se va îndepărta de la ruga voastră!

m.i

Un comentariu:

  1. Parinte , sa va dea Dumnezeu binele si frumosul pe care ni-l impartasiti cu atata darnicie si sinceritate !

    RăspundețiȘtergere